Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

OSB lap

OSB lap

Kedveli az egyszerű megoldásokat? Az építkezés vagy felújítás során egy könnyen kezelhető és remek építési anyagra van szüksége? Ön az OSB lapot keresi! Az OSB, másnéven faforgácslap, tulajdonképpen egy angol kifejezés rövidítése, hiszen ez a technológia az USA-ból származik. Gyakorlatban egy szárítással, majd azt követően préseléssel készül, többnyire fenyő, valamint szintetikus gyanta felhasználásával és három rétegből áll. Nagyon sokféleképpen hasznosítható alapanyag, amellyel rengeteg elképzelés megvalósítható, miközben kezelése és a vele való munka rendkívül egyszerű, könnyű!

Teljes OSB lap kínálatunk, valamint a felhasználásukhoz szükséges eszközök és kiegészítők egyaránt ebben a kategóriában találhatók. Válogasson minőségi OSB lap kínálatunkból és élvezze a könnyű és minőségi munka örömeit!


8termék 18

Ismerje meg jobban az OSB lapokat!

Az OSB lap nagyon ideális tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy a legkülönfélébb dolgokat elkészíthessük a felhasználásával. Ilyen optimális vonás az, hogy ez egy masszív, erős anyag, amely kiválóan bírja a terhelést is!

A víznek ugyan csak egy bizonyos szintig tud ellenállni, de például a rovarok nem kedvelik, ezért attól biztosan nem kell tartanunk, hogy beleköltöznek, sőt, emellett a gomba sem károsítja, ami pedig más faanyagoknál sajnos időnként előfordulhat.

Az OSB lap emellett kedvező árával is kitűnik a különböző építési anyagok közül! Előfordul, hogy komplett házakat is felépítenek belőle, de akár egy kerti kisház, melléképület is megvalósítható a felhasználásával, nem beszélve arról, hogy ha kerti kiülőn vagy egy játszóházon, esetleg lombházon gondolkodunk a gyerekeknek, akkor ezt az anyagot nyugodtan használhatjuk! Természetesen amellett, hogy gondoskodunk arról, hogy a víz minél kevésbé férhessen hozzá közvetlenül az OSB-ből készült falakhoz és más építményrészekhez is.

Az OSB lap ezenfelül nyugodtan festhető és természetesen akár a festés előtt is csiszolással finomítható. Ezek a tulajdonságok pedig alkalmassá teszik arra is, hogy beltérben hasznosítsuk, akár falként, akár bútorként, akár esztétikus burkolatként. A felhasználási területeknek leginkább a fantáziánk, kreativitásunk szabhat csak határt!

Az OSB lap jó hangszigetelő képességgel is rendelkezik, és nem hajlamos a vetemedésre sem.

Utolsóként említjük, de nem utolsó szempont az sem, hogy ez az anyag kedvező áron érhető el, s mivel könnyű vele dolgozni, ezért a felhasználás során nem kell túlzott anyagveszteséggel sem számolnunk.

Többféle típus, többféle tulajdonság!

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy az OSB-nek nem csupán egyféle típusa létezik! Az OSB lapokat mérsékelt víznek való ellenállás jellemzi. Ezt a típusú OSB lapot használják építkezéseken is, például a tetők, illetve a falak kivitelezéséhez, s a megfelelő festékkel kültéren is biztonságosan alkalmazható. Az, hogy milyen anyaggal és milyen alaposan kezeljük, nagyon sokat számít abból a szempontból, hogy milyen tartós eredményt fogunk kapni! Éppen ezért az OSB lapokat körültekintően kell festeni, de ez az esztétikus végeredmény miatt is kifejezetten fontos.

Mi mindent talál még meg ezen az oldalon, az OSB lapokon kívül?

Arra is gondoltunk, hogy amikor szerelésre, barkácsolásra, kisebb vagy nagyobb munkálatok elvégzésére adjuk a fejünket, fontos, hogy rendelkezzünk az ahhoz szükséges eszközökkel, valamint kiegészítőkkel is. Ezt a szemléletet követve a kategóriában megtalálja a védőkesztyűket, hiszen a saját magunk védelme is van olyan fontos, mint a felhasználandó anyagoké és eszközöké. 

Mivel a szép munkához még szükség lehet vízmértékre, derékszögre és collstokra, ezért ezeket is megvásárolhatja ezen az oldalon, továbbá nem hiányozhat a kínálatból a mérőszalag, valamint a faforgácslapcsavar sem!