Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

Csavarok, rögzítőelemek

Csavarok, rögzítőelemek

Ezen az oldalon találhatóak azok a csavarok, rögzítőelemek, bithegyek, fúrószárak, önbefúró tiplik, szárnyas tiplik, amik szükségesek a hatékony fixáláshoz, legyen szó akár fáról, fémről vagy gipszkartonról. A csavarok és a rögzítőelemek a gipszkarton rendszerek elengedhetetlen alapanyagai, így a minőség itt is a legfontosabb szempontok egyike.

A megfelelő rögzítés minden munka alapja, ezért kizárólag a legjobb minőségű elemek felhasználásával érdemes nekivágni. Választásnál legyünk mindig tekintettel arra, hogy milyen alapanyagokkal dolgozunk, s milyen típusú feladathoz keresünk csavarokat, rögzítőelemeket. A helyes választás lesz végül az elégedettségünk kulcsa. Nézze meg kínálatunkat!


18termék
 

Csavarok, rögzítőelemek gipszkarton rendszerekhez

A minőségi gipszkarton kiváló alapanyag sok elképzelés megvalósításához. Készülhet belőle álmennyezet, válaszfal, előtétfal, de használhatjuk tetőtér beépítésénél, sőt, akár polcok és más elemek is elkészíthetőek belőle. Még az sem jelent problémát, ha fürdőszobában használjuk, hiszen impregnált változata is létezik. Nagyon könnyű vele dolgozni, ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy megfelelő eredményeket akkor érhetünk el vele, ha a gipszkarton rendszerekhez fejlesztett kiegészítőket alkalmazzuk. Ilyenek a kifejezetten gipszkartonhoz használatos csavarok, rögzítőelemek is.

Az acél beütőék alkalmas az álmennyezetet tartó szemes függesztőhuzal teherhordó vasbeton födémszerkezetbe való fixálásához. A beütőékes dübelt akkor használhatjuk, ha lábazati kezdősínt vagy gipszkarton fal-, illetve mennyezetszegélyt szeretnénk biztonságosan és hatékonyan rögzíteni, azaz ha UW és UD profilokhoz keressük a megfelelő rögzítőelemet, akkor ez lesz a jó választás. Alkalmazhatjuk padló, födém vagy falazott szerkezet esetén egyaránt.

A gipszkarton csavarokat használhatjuk gipszkarton, gipszrost vagy cementkötésű faforgácslapok fixálásához. Amennyiben fa lécvázhoz szeretnénk rögzíteni ezeket, akkor a gipszkarton csavar fához való változatát válasszuk, fémváz esetében pedig a fémhez javasolt rögzítőelem lesz a jó döntés. Merev bordához, azaz UA profil esetén az önfúró gipszkarton csavar használata ajánlott. Mindegyik korrózióálló bevonattal rendelkezik!

Az úgynevezett Opel csavar, szintén önfúró gipszkarton rögzítőelem, ezt szárazépítészeti vékonyprofilok (0,6 mm) egymáshoz való rögzítése esetén használhatjuk. 

Kifejezetten nagy stabilitást érhetünk el a gipszkartonhoz való szárnyas tiplivel, azonban ehhez mindenféleképpen előfúrást kell végeznünk. A csavarmenetes önfúró tipli viszont előfúrás nélkül is egyszerűen behajtható gipszkartonba.

 

Rögzítőelemek faforgácslaphoz

A faforgácslap is kedvelt alapanyag, elsősorban bútorokat készíthetünk belőlük, de természetesen ebben az esetben is többféle elképzelés megvalósítható. A titok nyitja azonban itt is a megfelelő rögzítés lesz. Ezt szolgálják a faforgácslaphoz való csavarjaink, melyek süllyesztett fejjel és kereszthornyú (PZ) fejkialakítással rendelkeznek, és többféle méretben és kiszerelésben vásárolhatóak meg nálunk. Alkalmasak előfúrás nélküli használatra is, és megfelelő fixálást érhetünk el velük puha és keményfa, bútorlap, valamint OSB forgácslap szerelése esetén is.

A megfelelő eszközökre is szükségünk lesz!

Önmagában nem lesz elég a rögzítőelem, ha nincs eszközünk, amivel használni tudnánk. Éppen ezért kategóriánkba a bithegyeket és fúrószárakat is szerepeltetjük. 

Ennek köszönhetően megtalálható az oldalon a PH2 behajtóhegy, gipszkarton csavarokhoz, valamint a mélységhatárolóval rendelkező bit is. A fúrószárakra pedig beütős dübelek fixálásához lesz szükségünk.

Szerelkezzen fel minőségi rögzítőelemekkel, valamint a használatukhoz szükséges eszközökkel!