Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

Falazóelem

Falazóelem

Minőségi falazóelemek, csemperagasztók és építési anyagok között szeretne válogatni? Falazóelem kategóriánkat pont Önnek találták ki! Most az összes falazóelemmel kapcsolatos terméket egy helyen megtekintheti és beszerezheti!

Ismerje meg falazóelem kategóriánkat, ahol minden szükséges terméket és eszközt megtalál ebben a témakörben! Az Ytong nemcsak falak építéséhez alkalmas anyag, hanem nagyszerűen használhatjuk előfalazó elemként, valamint válaszfalak létrehozásához egyaránt. Nálunk talán kevésbé elterjedt, ugyanakkor megfelelő múlttal rendelkező anyag, amelyet bátran használhatunk!

Az Ytong nagyon sok előnnyel, s bizony némi hátránnyal is rendelkezik, ezért biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz tökéletes választás mindenhova, azonban ha ott és úgy használjuk, ahogy az ideális, akkor kimaxolhatjuk az előnyös tulajdonságait! Oldalunk falazóelem termékeivel pedig garantáltan a legjobb döntést hozza!


16termék
 

Honnan származik az Ytong?

Habár jellemzően nem soroljuk az itthoni tradicionális építési anyagok közé, arról azért érdemes némi szót ejtenünk, hogy az Ytong egyáltalán nem valami egyszerű, ma divatos hóbort, hiszen a svédeknél kifejezetten nagy múltja van ennek a téglatípusnak. 

 

Milyen előnyökkel számolhatunk az Ytong tégla használata esetén?

 Az egyik fontos előnye ennek az anyagnak, hogy kiváló a formázhatósága és nagyon jól vághatjuk is, ezért jóval gazdaságosabban, valamint kevesebb felesleges hulladék gyártása mellett tudunk vele dolgozni, s természetesen a környezetvédelmi szempontok legalább olyan jelentősek, mint más tényezők.

 Az Ytong ugyanakkor abban is különlegesnek számít, hogy az építéshez használt kötőanyagokból, mint a habarcs és a vakolat, szintén sokkal kevesebbet igényel. Mivel manapság már nem lehet kérdés az energiatakarékosság sem, ezért pedig a hőszigetelés is egyre elterjedtebbé válik, ilyen szempontból is örülhetünk, ha Ytong téglából épült az otthonunk, mivel nem szükséges mellette még a hőszigeteléssel is foglalkozni.

A beázás vagy egy komolyabb csőtörés okozta nedvesség sem tesz kárt az Ytongból készített falakban, emellett a száradás szempontjából is sokkal jobb eredményekre számíthatunk a hagyományos anyagok felhasználásával épült falakhoz képest.

Legyünk tisztában a hátrányokkal is!

Sokkal rosszabbul tudja tárolni a hőt, mint a hagyományos tégla, s hangszigetelésben is jóval alacsonyabb szintet tud képviselni. Sajnos az Ytongból épült falak esetében gondot jelenthet az is, hogy a szerkezetük rosszabb, mint ahogy az a téglákra igaz, így amikor belülről polcokat, tükröket, képeket vagy más díszítő-, illetve funkcionális elemeket szeretnénk a falra szerelni, némileg nehezebb dolgunk lesz, mintha hagyományos téglából készült volna az épület.

Mire jó a falazóelem? Ismerjük meg az Ytong előfalazóelemet!

Az Ytong falazat tehát egyrészt nagyon jó hőszigetelő anyag, amelyet az anyag különleges szerkezete tesz lehetővé. Ebben egészen kicsi pórusokba zárt levegő található, ami képes biztosítani az optimális környezetet. Kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságát az is kiemeli, hogy az egész tégla homogén anyagszerkezetű és egyszerűen megmunkálható anyag.

Az előfalazóelem alkalmas arra, hogy elrejtsünk mögé valamit, például a szanaszét csavarodó vezetékeket vagy más, eltakarásra váró elemeket. Különféle belsőépítészeti megoldások nyújtanak lehetőséget arra, hogy ezt a nagyszerű anyagot jobban megismerd és valami igazán nagyszerű dolgot vigyél végbe a felhasználásával.

Ytong válaszfalelem: PVE 100 mm

Ezek a téglák kifejezetten belső válaszfalak megépítéséhez készültek. Alkalmasak a tér elválasztására, de létrehozhatunk velük külön szobát is, egy meglévő helyiség két részre történő bontásával. Ideális megoldás meglévő épületek újragondolásához, illetve a tér újrafelosztásához.