Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

Kőzetgyapot szigetelés

Kőzetgyapot szigetelés

Ezen a kategóriaoldalon találhatja a kőzetgyapot szigetelés teljes kínálatát, beleértve azokat a hasznos és szükséges eszközöket, kellékeket is, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek az ezzel az anyaggal történő munkavégzés során. 

A kőzetgyapot kiváló szigetelőanyag, amely nem csupán a hőszigetelésben jeleskedik, hanem a hangszigetelésben is kiváló. Teljesen természetes anyag, amely számos pozitív tulajdonságának köszönhetően remek választásnak bizonyul, amennyiben szigetelést szeretnénk kivitelezni. Nézze meg oldalunk kínálatát, és szerezzen be minden elengedhetetlenül fontos anyagot és eszközt!


10termék 110

Miért lehet szükség szigetelésre?

Az épület energetikai szempontú fejlesztése teszi indokolttá, azaz nagymértékben spórolhatunk télen a kisebb fűtésigény miatt a fűtéssel kapcsolatos kiadásokon, nyáron pedig kevesebb klíma- és ventilátorhasználat teszi majd könnyebben kifizethetővé a villanyszámlánkat. Emellett komoly lépést teszünk ezzel a környezet védelméért, de az ingatlanunk értékét is jelentősen növeljük vele. Ez azt jelenti, hogy számos előnyt nyerhetünk egyetlen befektetés révén.

Ugyanakkor nemcsak az épületek homlokzata jöhet szóba, amikor szigetelni szeretnénk. A belső falak burkolásához, mint ami egy tetőtér beépítésénél felmerülhet, illetve ha előtétfalat vagy válaszfalat, esetleg álmennyezetet készítünk, akkor is ugyanaz a helyzet, hogy nagyon nem mindegy, milyen anyagot választunk hozzá! Egyrészt azért, mert meg kell felelnie annak az elvárásnak, hogy ne penészedjen be, másrészt annak, hogy hangszigetelésként is funkcionáljon. Erre az ásványgyapotok fognak megfelelni, azaz vagy a kőzetgyapot vagy az üveggyapot szigetelést választhatjuk.

 

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a kőzetgyapot szigetelés?

Az alapvetően bazaltkőből álló szigetelőanyag maximálisan természetes, az egészségre nézve semmilyen káros hatást nem gyakorol, így nyugodtan választhatják azok is, akik számára ez elsőrendű kérdés. Kiemelt ellenálló képességgel rendelkezik mind a hővel, mind a tűzzel szemben. 

A benne lévő műgyantának köszönhetően remekül ellenáll annak, hogy felvegye a vizet, miközben a szálas szerkezetnek köszönhetően kiemelkedő páradiffúziós képességgel rendelkezik, így egészen biztosra vehetjük, hogy nem fog befülledni sem a lakás, sem a falak.

Sem a penész vagy a gombák, sem a rágcsáló kártevők nem kedvelik, ezért egyúttal ezeknek a problémáknak is örökre búcsút mondhatunk.

 

Ha hangszigetelés is kell, akkor ez a legjobb választás!

A szigetelőanyagok közül a kőzetgyapot rendelkezik a legerősebb hangszigetelő tulajdonsággal, ráadásul lépésálló, azaz terhelhető változatát akár padló szigeteléséhez is alkalmazhatjuk. Nemcsak a lakásban fogjuk szeretni ezt a tulajdonságot, amikor például a gyerekek szobáját osztjuk ketté, vagy a hangoskodó szomszéd és magunk közé szeretnénk némi áthallásgátlást, hanem homlokzati szigetelésként is nagyon előnyös ez a tulajdonság, ha forgalomtól zajos helyen lakunk, s szeretnénk kellemesebbé, leginkább halkabbá varázsolni a környezetünket.

 

Mi található még az oldalon?

A szigetelést, kiváltképp ha belső falazatokról van szó, gyakorlatilag némi kézügyesség és precizitás birtokában bárki kivitelezheti. Emiatt, s természetesen weboldalunk logikájához híven várjuk a kivitelezéshez szükséges eszközökkel is. Így megtalálható a védőfelszerelés, mint amilyen a lesztyű és a védőszemüveg, továbbá a méréshez, valamint a vágáshoz szükséges eszközök egyaránt.