Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

EPS polisztirol szigetelés

EPS polisztirol szigetelés

Az EPS polisztirol szigetelés az expandált polisztirolhab. Az elnevezés első fele a gyártás módját jelöli, az utóbbi pedig az alapanyagot, amelyből készül. Remek választás, ha jó minőségű hőszigetelő rendszert szeretnénk megvalósítani.

Népszerű anyag, amelyet egyrészt annak köszönhet, hogy sok más típusú szigetelőanyaghoz képest jelentősen kedvező áron érhető el, másrészt pedig környezetbarát döntés, ami szintén fontos szempont a vásárlók számára, akik energiatakarékosabbá szeretnék tenni az otthonukat. Nézze meg kínálatunkat!


20termék
 

Miért fontos a hőszigetelés?

A hő- és hangszigetelő anyagok kelendőek napjainkban, aminek elsődleges oka abban rejlik, hogy az energiával való takarékoskodás megvalósítása kiemelten fontos feladattá vált. Ennek okai részben a környezet védelmének szándékában, részben a havonta rendszeresen jelentkező kiadások csökkentésében, részben pedig abban rejlenek, hogy a megfelelően szigetelt otthon jóval komfortosabb, kellemesebb környezetet jelent.

Webáruházunkban többféle hő-, valamint akár hangszigetelésre is alkalmas anyag közül válogathat, miközben biztosítjuk azokat az eszközöket és kellékeket, kiegészítőket is, amelyek a teljes szigetelőrendszer kialakításához elengedhetetlenek.

Miért ideális választás az EPS polisztirol szigetelés?

Az EPS polisztirol szigetelés felhasználásával jó minőségű szigetelést alakítunk ki az otthonunkban, amely nem hogy hosszú élettartamú, hanem gyakorlatilag nem veszít a hatékonyságából még sok idő múltán sem. Ezért amennyiben valóban hosszú távú megoldásban gondolkodunk, érdemes alaposabban megismerkednünk ezzel a nagyszerű szigetelővel.

Hőszigetelő képessége kiemelkedő, ezért nagyon jó választás, ha a hatékonyság is fontos szempontunk. Terhelhető, úgynevezett lépésálló változata is létezik, ezért padló szigeteléséhez is nagyszerű döntésnek bizonyul. Ellenjavallata lehet a vályogház, mivel ott fokozott páradiffúziós képességgel rendelkező anyagot érdemes választani, de abban az esetben, ha nincs extra páraterhelés, nyugodtan letehetjük a voksunkat az EPS polisztirol mellett.

Amennyiben a hangszigetelés is fontos szempont, érdemes inkább a kőzetgyapot szigetelést választani.

Lépésálló EPS 100 polisztirol szigetelés

Ez a terhelhető szigetelőanyag normál terheléshez lesz tökéletes. Alkalmazhatjuk többféle helyszínen, többek között talajjal érintkező épületszerkezetben, abban az esetben, amennyiben a vízszigetelést is megoldjuk. Beltéri alkalmazás is megvalósítható vele, felfelé hűlő födémen. 

Tökéletes döntés, ha esztrich, aljzatbeton alatt, ha egyenes rétegrendű, egyhéjú, nem járható melegtető vagy extenzív zöldtető szigeteléséről szeretnénk gondoskodni, ahogy talajon fekvő padló esetében is jó választásnak bizonyul.

Többféle vastagságban elérhető, ezért dönthetünk az 1 - 5 cm, vagy a 8 és a 10 cm-es változatok között. A vastagabb szigetelés jellemzően kedvezőbb eredményeket garantál.

Homlokzati EPS 80 polisztirol szigetelés

Ez a típus az épületek homlokzatán kialakított hőszigetelő rendszerhez javasolt. Alkalmazása mindig a lábazat feletti részen történjen, hiszen lábazat szigeteléséhez más típusú szigetelőanyag használatával érdemes nekilátni, a nedvességnek való kitettség miatt.

Amennyiben fontos a szigetelés vastagsága, például utólagos kivitelezés esetén, akkor érdemes a grafitos polisztirollal is megismerkedni, a könnyebbség kedvéért ez is elérhető kategóriaoldalunkon, ahogy a rögzítéshez szükséges anyagok, s a szükséges munkaeszközök is mind megtalálhatók a minél könnyebb és egyszerűbb vásárlás érdekében.