Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

Cement

Cement

Építkezési vagy felújítási munkálatok előtt áll, de nem tudja, hol is kezdje a tervezést? Az építkezési anyagok, mint például a cement beszerzése az első lépések között van! A cement kiváló építési anyag, több munkafolyamatban is rendkívül hasznos. A beton, a vakolat kialakításához a cement elengedhetetlen.

Ebben a kategóriában várjuk teljes cementkínálatunkkal! Az általunk kínált minőség alkalmas épületek teherhordó szerkezeteihez, vasbetonhoz, esztrich betonhoz, valamint használhatjuk vakolatokhoz és habarcsok elkészítéséhez egyaránt.

Cement kategóriánkban ezenfelül megtalálhatóak azok az eszközök, szerszámok és kiegészítők egyaránt, amelyek szükségesek, illetve hasznosak a cementtel történő munkavégzés során. Így Önnek még a kategóriából sem kell kilépnie ahhoz, hogy mindent bevásároljon, ami például a vakolás, vagy a betonozás munkálataihoz nélkülözhetetlen! Nézzen körül cement kategóriában, és szerezzen be mindent egy helyen!


10termék 110

Mi pontosan a cement?

A cement egy alapvetően hidraulikus kötőanyag, habár nem hidraulikus változata is létezik, azonban ez utóbbit a kifejezetten lassú száradás miatt építési anyagként nem javasolt használni, ráadásul nem tolerálja a nedves környezetet sem, így eleve korlátozottá válik a felhasználása.

A cementben a meglévő kötő- és adalékanyagokhoz vizet adunk, ami azzal jár, hogy ezek az anyagok kémiai reakcióba lépnek egymással, és így nyerjük az anyagot, amivel aztán dolgozhatunk.

A kínálatunkban kizárólag minőségi építési anyagokat kínálunk, nincs ez máshogy ebben az esetben sem. A választékunkban szereplő cement alkalmas nemcsak vakolat, illetve habarcs elkészítéséhez, hanem teherhordó és vasbeton szerkezetekhez is, valamint esztrich betonhoz egyaránt.

Hogyan készül a cement?

A cement sokféle összetevőből áll össze, például mészkő, alumínium, kalcium, vas, szilícium is a részét képezi, de még ennél is több alkotórészből tevődik össze. A szükséges alkotóelemekből keveréket alkotnak, amelyet addig égetnek, míg szilárd halmazállapotúvá válik. Ezt a formáját klinkernek nevezik. Hogy lesz ebből a por állag? Finom porrá őrlik ezt az egészet, s még gipszet adagolnak hozzá. Nagyjából ezt találjuk meg a papírzsákban, amikor rendelünk. A megfelelő víz hozzáadásával lehet létrehozni a cementet, amely meg is keményedik.

Mire jó a cement?

A cement - ahogy már említettük - több munkafolyamatban is nagyon hasznos anyagnak bizonyul. A kőműves feladatok esetében például vakoláshoz alkalmazzák, de sok más területen is kifejezetten hasznos, például különböző épületek védelmére is alkalmas, hiszen védőrétegként funkcionál. De nem csupán lakóépületek esetén használják, hanem gát, híd, alagút, út és még rengeteg más dolog elkészítésénél is.

A széles körű felhasználást a rendkívül hasznos tulajdonságainak és kiváló minőségének köszönheti.

Mi mindent talál még ebben a kategóriában?

Gondot fordítottunk arra, hogy az egyes munkafolyamatokhoz ne csak az alapanyagot, hanem a feladat kivitelezéséhez feltétlenül szükséges, illetve a hasznos eszközöket és szerszámokat is összegyűjtsük. Így tettünk ezen az oldalon is, ezért érdemes alaposan körülnézni, hogy ne maradjon ki semmi, ami elengedhetetlen.

Ennek megfelelően megtalálja a Cement kategóriánkban a fándlit, a habarcsvödröt, a kőműves kanalat, a spaklit, a védőkesztyűt és a takarófóliát is.

A csúszásmentesítésre is alkalmas beton és habarcs adalékszer is megtalálható kínálatunkban, amellyel akár a téli betonozás is kivitelezhetővé válik, természetesen azoknak az előírásoknak a betartásával, amelyek nélkülözhetetlenek a megvalósításhoz. Homokkal vagy murvával keverve alkalmas jégmentesítésre is.

Mészhelyettesítő és minőségjavító falazó- és vakolóhabarcs adalék felhasználásával kisebb anyagköltségre és jobb bedolgozhatóságra számíthatunk, miközben a hőszigetelés és fagyállóság szempontjából javítja az eredeti anyaghoz képest a fal tulajdonságait.