Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

Bitumenes lemezek

Bitumenes vízszigetelés

A bitumenes lemezek a vízszigetelés fontos elemei, melyek megfelelő minőségben komoly segítséget jelentenek a komplett vízszigetelés kivitelezése során. Kategóriaoldalunkon belül megtalálhatóak a bitumenes alátétlemezek, melyek között öntapadó változatot is talál. Amennyiben záróréteghez keres megoldást, figyelmébe ajánljuk bitumenes zárólemezeinket.

Az oldalon nemcsak ezeket a termékeket rendelheti meg, hanem minden eszközt, amelyre a munka során szüksége lehet. Nézze meg kínálatunkat, és válogasson színvonalas termékeink közül!


11termék 111

A bitumenes lemezek jelentősége

Webáruházunkban minden szükséges anyagot és eszközt megtalál, hogy kialakíthassa a tökéletes bitumenes vízszigetelést. Víz elleni szigetelésre minden olyan helyen és épületben szükség van, ahol enélkül fennállna a falak nedvesedésének veszélye. 

Mivel a folyamatos nedvesség komoly károkat okoz a fal szerkezetében, ezért statikai szempontból is fontos gondoskodni erről a kérdésről. Ugyanakkor a nedves falak számos egészségkárosító jelenséghez is vezetnek, például ennek hatására a penészesedés és a gombák megtelepedése is szinte törvényszerű. Ezek pedig nem csupán esztétikai problémát jelentenek, hanem az ingatlan lakóinak egészségét is veszélyeztetik. Mindezen okok miatt egész egyszerűen nem is lehet kérdés a megfelelő vízszigetelésről való gondoskodás.

A pince fala, a lábazat, az épület alapja, a talajon fekvő padló és a tető egyaránt vízszigetelésre szorul. Amennyiben lapostetős épületről van szó, úgy a tetőn szakszerűen megvalósított vízzel szembeni védelem még nagyobb jelentőséget kap. A legjobb megoldás, ha már építkezés közben megvalósul az érintett területek szigetelése, azonban amennyiben ez nem történik meg, illetve régi építésű ingatlanról van szó, akkor utólagos szigeteléssel kell megoldani a problémát és a későbbi negatív következmények elkerülését.

A víz ráadásul nem csupán csapadék formájában okozhat gondokat, hanem a felszivárgó talajvíz ellen is tenni kell. E tekintetben nagy különbség lehet az egyes területek között, hiszen a talajvíz nem egyforma mértékű mindenhol. Az eső pedig nem csupán a tető felől jelenthet problémát, hanem a talajról visszaverődő csapadék formájában is. A bitumen lemezes vízszigetelés szerencsére az összes jelenséggel szemben kellő védelmet biztosít. Ráadásul a modern, korszerű lemezekkel a vízszigetelés kialakítása jóval egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb is, mint az korábban jellemezte ezt a megoldást.

Bitumenes lemez kínálatunk

A 4 mm vastag bitumenes Edilpol zárólemez több rétegben megvalósuló vízszigetelő rendszerekben, valamint lapostetők zárórétegeként tökéletes megoldásnak bizonyul. Nagyszerűen alkalmazható gyakorlatilag bármilyen időjárási jellemzők mellett, s minden aljzaton használható.

A Filmplast hegeszthető APP modifikált bitumenes vízszigetelő lemezek poliészterfátyol hordozóbetéttel alapnak, valamint közbülső rétegként használva is nagyszerűek. A minőségnek köszönhetően a nagyobb mechanikai terhelésnek is képesek ellenállni. Ragasztással, lángolvasztással vagy mechanikai megoldással rögzíthetők. Többféle vastagságban is megtalálja ezeket webáruházunkban.

A Scudotene öntapadó SBS modifikált bitumenes lemez szintén poliészterfátyol hordozóbetéttel rendelkezik. Alsó felülete öntapadó, így könnyű rögzíteni, míg a felső része könnyen olvadó PE fóliával van ellátva.

Egyéb termékek

Webáruházunk felépítéséhez hűen ebben a kategóriában is rendelkezésére állnak azok az eszközök és kiegészítők, amelyekre a bitumenes lemezekkel való munka során szükség lehet. Nézze meg kínálatunkat!