Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/525-3623

Gipszkarton lapok

Gipszkarton lapok kínálatunkban minőségi táblák érhetők el, kedvező áron. A gipszkarton egy nagyon gyakran választott alapanyag, ha a lakás felújítása, csinosítása vagy éppen új ház építése a cél. Népszerűségének egyik oka a sokoldalúságában, míg a másik oka a könnyű kezelhetőségében rejlik.

 

Válasszon a különböző tulajdonságban kiemelkedő gipszkartonok közül, hiszen a normál lapok mellett tűzgátló, hanggátló és impregnált típusok is várják, hogy mindig a legfontosabb jellemzők mentén találja meg az ideális megoldást! Nézze meg kínálatunkat!


42termék
 

A gipszkarton lapok előnyös tulajdonságai

A gipszkarton rendszer nem véletlenül tartozik az egyik legkeresettebb termékek közé, amikor felújítási, illetve építkezési munkálatokról van szó. Nagyon egyszerűen méretre szabható és könnyen kezelhető, rögzíthető anyag, amellyel így rendkívül eredményesek lehetünk, akár még komolyabb kézügyesség híján is. Mindezt ráadásul költségkímélő módon tehetjük meg.

 

Mit készíthetünk el gipszkartonból?

Készülhet belőle izgalmas térelválasztó, de nagyszerű ötlet ezt választani akkor is, ha egy kicsi szobát szeretnénk kettéosztani, például a gyermekeink számára, akik már elérték azt az életkort, amikor nagyon nagy szükségük van egy saját kuckóra. Nagyon jó előtétfalnak is, például ha tolóajtót szeretnénk, akkor az előtétfal mögé és a rendes fal elé futhat be az ajtó nyitott állapotban, hogy ilyenkor teljesen elrejtőzhessen a szemünk elől. Gyakran alkalmazzák sima vagy kazettás álmennyezet kialakításához is, ebben az esetben is könnyű alkalmazásra és szép eredményekre számíthatunk.

Természetesen itt még nem érhet véget a felsorolás! Ez az anyag tökéletes ahhoz, hogy például polcokat, rejtett LED-es világítást vagy bármilyen más díszítésként használható elemként jelenjen meg az otthonunkban. A határ - ha úgy tetszik - a csillagos ég, hiszen kreatív ötleteink többségénél nagyon jó hasznát vesszük a gipszkartonnak. 

Persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fajtát választunk!

 

Milyen gipszkartonok közül választhatunk?

A gipszkarton lapok fő fajtái a normál, az impregnált, a hanggátló és a tűzgátló. A nevük igen beszédes, de természetesen ez nem pótolhatja azt, hogy ne feledjük alaposan megismerni a konkrét terméket, ezért rákattintva olvassuk el a részletes információkat és javaslatokat.

Például különböznek az egyes típusok abban, hogy mennyire tűrik jól a párát és a nedvességet. Pedig egyes helyiségekben erre fokozottan kell számítani, például a konyha és a fürdőszoba is ilyen térnek számítanak. Éppen ezért javasolt impregnált gipszkartont választani, amely kifejezetten arra lett tervezve, hogy a nedves környezetben is helyt tudjon állni. Ugyan nem fog károkat okozni az impregnált lapokon az, ha rövid ideig vizesek, de tartósan azért nem érdemes vízbe áztatni őket. Ne feledkezzünk meg a rendszeres szellőztetésről sem, hogy a nedves környezetben ne telepedjenek meg a gombák vagy a penész.

Az impregnált gipszkartont beburkolhatjuk csempével is, így valóban tökéletes választásnak bizonyul, akár a mellékhelyiségbe is.

Amennyiben olyan épületben szeretnénk alkalmazni a lapokat, amely esetében előírás a fokozott tűzvédelem, akkor érdemes a tűzgátló gipszkartont választani.

Emellett érdemes megfontolni a hanggátló gipszkarton választását, hiszen az áthallással, például egy szoba kettéválasztása esetén, mindenképpen foglalkoznunk kell. Természetesen ezt biztosíthatjuk olyan szigetelőanyagokkal, amelyek ebből a szempontból is kiemelkedően teljesítenek. Ilyen az üveggyapot és a kőzetgyapot is.